
Producent
-
ALCE NERO (włoskie produkty) (1)
-
AMAIZIN (napoje kokosowe, tortilla, chipsy, inne) (4)
-
BIO KONTYNENTY (EUROPA, AZJA, AMERYKA, AFRYKA) (2)
-
BIO KONTYNENTY (EUROPA, AZJA, AMERYKA) (7)
-
BIO PLANET - seria ZIELONA (str�czkowe) (1)
-
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe) (38)
-
BIO RAJ (konfekcjonowane) (5)
-
BIOHARMONIE (12)
-
EKOWITAL (2)
-
GRON BALANCE (produkty spożywcze) (1)
-
HORECA - pozostałe (9)
-
HORECA - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.) (14)
-
LA BIO IDEA (makarony, strączkowe, inne) (8)
-
RADIX-BIS (4)
-
RAPUNZEL (kremy orzechowe, kostki, ketchupy, inne (1)
Rośliny strączkowe to najtańsze, ekologiczne źródło białka
Ciecierzyca, fasola, groch, soja i inne rośliny strączkowe to powszechnie znane źródła białka dla wegan i wegetarian. O ile nie ekologiczne mięso i wyroby mięsne nie są jeszcze powszechnie dostępne sklepach ze zdrową żywnością (często są dostępne tylko na zamówienie) o tyle ekologiczne rośliny strączkowe są w naturik.pl w pełnym wyborze. Oferujemy je nie tylko w jakości ekologicznej ale również w wersji ekologicznej i bezglutenowej równocześnie. Dotyczy to zarówno fasolki kidney jak i fasolki mung a także klasycznej fasoli białej.Cała paleta proponowanych przez nas ekologicznych roślin strączkowych, może być nie tylko podstawą wielu klasycznych dań serwowanych na ciepło ale może posłużyć również do sporządzenia wielu różnych past a nawet roślinnego odpowiednika smalcu. Do jego przyrządzenia proponowana jest przede wszystkim ekologiczna, biała fasola Jaś o bardzo dużych ziarnach. Jeśli jesteście amatorami domowego tofu czy tempehu to zapewne zechcecie sprawdzić naszą ofertę ekologicznej soji. W koszyku miłośników smaków orientalnych znajdzie się natomiast ekologiczna ciecierzyca zwana również cieciorką. To właśnie ona jest zazwyczaj podstawą do sporządzenia fantastycznych, bliskowschodnich falafeli.

