
Producent
-
BATOM (dżemy, soki, kompoty, czystek) (2)
-
BAUCK HOF (mieszanki do wypiek�w) (1)
-
Bezgluten (1)
-
BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE (10)
-
BIO PLANET - seria SUPERFOODS (1)
-
BIO RAJ (konfekcjonowane) (1)
-
BIOHARMONIE (2)
-
BLUECORN (produkty niebieska kukurydza) (1)
-
DARY NATURY - inne BIO (3)
-
HORECA - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.) (3)
-
PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki) (3)





Mąki z pozostałych roślin prawdziwym bogactwem aromatów
Mąka stanowi podstawowy składnik wielu potraw, jednak ze względu na różnego typu alergie pokarmowe nie każda może być spożywana przez każdego. Na szczęście jest wiele alternatyw, które nie skazują nikogo na jedzenie jedynie zbożowych produktów. Mąki z pozostałych roślin są sposobem na gotowanie nie tylko dla alergików, lecz także osobom tolerującym gluten umożliwiają przygotowywanie aromatycznych i zróżnicowanych potraw.
Rośliny, z których można robić mąkę
Konopie, kukurydza, sorgo, groch, amarantus, ciecierzyca, a nawet banany i soja stanowią doskonałą bazę do wykonania z nich mąki. Z pozostałych roślin, poza popularną pszenicą, powstają różnorodne produkty, inne w smaku i swoich właściwościach. Można z nich przyrządzać smaczne potrawy, bez szkody dla swojego zdrowia. Zobacz, które z naszych produktów przypadną Ci do gustu. Eksperymentuj, aż znajdziesz swoje idealne kompozycje.