Mąki żytnie i jęczmienne - klasyka polskiej kuchni

Polska kuchnia zawsze czerpała z darów pól i lasów. Znajdziesz w niej tradycyjne i powszechnie uprawiane rośliny, grzyby i jaja. Nie brakuje w niej także kiszonek, dziczyzny i owoców. Jak widzisz jest niezwykle kolorowa, smaczna i zdrowa. Do kanonu zaliczamy także mąki żytnie i jęczmienne. Są one obecne w tysiącu dań i ciast. Zagęszczamy nimi sosy, podsypujemy chleb do wypieku i ubijamy do niego ciasto. Zmielone ziarna są także podstawą diety ludzi w naszej strefie geograficznej. Dlatego musisz używać składników pełnowartościowych i wolnych od chemii i polepszaczy.

Mąką jak od babci - czysta, pachnąca i pełna słońca

Słońce, ziemia, woda i serce rolnika włożone w uprawę. Tylko tyle potrzeba by uzyskać ziarna do zmielenia na mąki żytnie i jęczmienne. W tej kategorii znajdziesz naturę zapakowaną w niewielkie kilogramowe woreczki, które sprawią, że twoja kuchnia będzie taka, jak u babci.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl