Virumin Opti 120szt. P.W.M GAMA

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1-2 dni robocze
Cena: 74,05 zł 74.05
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: P.W.M. GAMA
Kod produktu: 5907677972287

Opis

VIRUMIN OPTI



VIRUMIN OPTI z jagodą i marchwią
To czwarty naturalny, z serii VIRUMIN preparat żywieniowy z dodatkiem czarnej jagody, korzenia marchwi, w towarzystwie 40% specjalistycznie czyszczonej łuski gryczanej, wzbogacony również w owoc dzikiej róży, owoc czarnej porzeczki i kwiat hibiskusa. VIRUMIN OPTI posiada finezyjny smak i zapach, zawiera wszystkie składniki naturalne, których wpływ na organizm człowieka potwierdza współczesna nauka. Jako produkt żywieniowy stosowany w codziennej diecie przynosi bardzo korzystne rezultaty u osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów (cukrzyca).
SKŁAD I DZIAŁANIE




VIRUMIN OPTI cieszy cię uznaniem ze strony osób dotkniętych schorzeniami takimi jak:
  • osłabienie wzroku
  • cukrzyca
  • nadciśnienie
  • miażdżyca
  • obrzęki nóg i rąk
  • zła praca jelit
  • zła przemiana materii
  • pękające naczynia krwionośne
Preparat żywieniowy VIRUMIN OPTI ze względu na swój 100% naturalny skład stanowi doskonałą bazę naturalnych witamin, minerałów, flawonoidów, antyoksydantów, beta-karotenu (czyli prowitaminy A), co ma istotny wpływ na wzmocnienie naturalnych mechanizmów obronnościowych organizmu oraz na usprawnienie mikrokrążenia (co jest bardzo istotne dla osób z problemem wzroku ze względu na powikłania jakie niesie cukrzyca, nadciśnienie, miażdżyca itp.). 



1. ŁUSKA GRYCZANA (specjalistycznie oczyszczona) 

virumin optiSkład i koncentracja flawonoidów w łusce gryczanej. Łuska zawiera składniki mineralne (P,K,Mg,Zn,Cu,Mn) i szereg witamin z grupy B wraz z polifenolową mieszanką flawonoidów, które są ogromnie ważne z żywieniowego punktu widzenia. W czasie badań udowodniono iż 5 rodzajów ziaren gryki zawiera 2 flawonoidy- rutynę i isoritexin, dominującym flanowoidem jest rutyna w ilości 4,4 mg-17,8 mg/100g . Natomiast łuska gryki zawiera aż 6 rożnych flawonoidów: rutynę, orientin, vitexin, guercetin, isoorientin, isoritexin. Pełna koncentracja wszystkich flawonoidów jest w granicach 74mg/100mg łuski gryki np. (EMKA) do 151,5mg/100g (LUBA)-która ma zastosowanie do produkcji preparatu w postaci herbaty VIRUMIN OPTI. Aby wszystkie p/w flawonoidy mogły się znaleźć w preparacie VIRUMIN OPTI łuska gryki musi przechodzić odpowiedni proces oczyszczenia (metoda zastrzeżona przez firmę PWM GAMA). Obecność tanin w łusce gryczanej stanowi "ważny naturalny element konserwujący" w VIRUMINIE OPTI. Obecność tanin uniemożliwia rozwój bakterii i pleśni w zawartości saszetki preparatu VIRUMIN OPTI. Wszystkie składniki zawarte w łusce gryczanej mają znaczący wpływ w zapobieganiu chorobom serca rozwojowi nowotworów , oczyszczają organizm z wolnych rodników, usprawniają funkcję trzustki, regulują ciśnienie, cholesterol, poziom cukru we krwi, zwiększają odporność oraz wzmacniają naturalną żywotność organizmu. Badania prowadzone na temat łuski gryczanej prowadzone w Japonii, Chinach, Tajwanie dowodzą iż warto i należy szerzej zainteresować się włączeniem łuski gryczanej do codziennej diety. Stanowisko to zostało potwierdzone wynikami badań, które wykonano w Shanxi Academy of Agricultural Sciences (źródło: Lin Rufa, Ren Jianzhen, Shen Wei, 2004, An observation of the effect of Tartary Tea on lowering Blood glucose. Proccedings of the 9 th International Symphosium on Buckwheat , s. 543-546). Badania miały szeroki zakres z uwzględnieniem sposobu parzenia herbaty, częstości picia i innych warunków ważnych w badaniach klinicznych. Metoda: picie herbaty z łuski gryczanej. Herbata zamoczona w wodzie o temp. 900C 2,0g (torebka) najlepsza do picia po 5 min. Grupa ochotników: blisko 200 osób wzięło udział w badaniu , 62 osoby miały całkowity zapis przebiegu . Wśród 62 osób, 36 to mężczyźni, 26 kobiety , 58,306% i 41,94% odpowiednio. Pogrupowani zostali wg wieku 13 osób powyżej 71 lat co stanowi 20,96%, 26 osób w wieku 61-70 lat i stanowi 41,94%, 19 osób w wieku 51-60 lat co stanowi 30,64%, 2 osoby były w wieku 41-50 lat stanowi 3,22% i 2 osoby poniżej 40 lat stanowi 3,22% badanych. Test: Zawartość cukru we krwi pacjentów została potwierdzona przez szpital w Tajwanie. Pacjenci - badani zaczęli pić herbatę gryczaną w tym samym czasie, kiedy brali lekarstwa w normalnym dawkowaniu i ich zawartość we krwi była monitorowana przez Grace Bond Glucose Monitoring System skonstruowany w USA. 

KALKULACJA: wyniki były obliczane wg metody średniej wagi. Dane z badań świadczą, że nie ma żadnej różnicy w działaniu łuski gryczanej pomiędzy płciami. Cukier we krwi stabilnie się obniża po wypiciu herbaty bez znaczenia czy u kobiet , czy u mężczyzn, na pusty żołądek czy po posiłku. Ich cukier we krwi stabilnie się zmniejszał podczas 12-miesięcznego badania. Czas od rozpoczęcia picia herbaty do zmniejszenia dawki lekarstw był różny w zależności od wieku badanego. Grupa poniżej 40 lat miała krótszy okres, gdzie już po 9,5 miesiącach picia herbaty z łuski gryczanej zachodziła konieczność zmniejszenia dawki leków. Niemniej jednak okres ten dla najstarszej grupy wynosi 17,6-17,7 miesięcy. Wyniki badań zawartości cukru we krwi po 12 miesiącach pokazały, że picie gryczanej herbaty stabilnie go obniża u wszystkich badanych niezależnie od wieku i płci.Firma PWM GAMA wprowadzając do użytku preparat w postaci herbaty z udziałem łuski współpracowała, między innymi, z Uniwersytetem Warmińsko -Mazurskim w Olsztynie. Wszystkie zawarte p/w informacje są udostępnione dla firmy PWM GAMA. 

Inne źródła powyższych informacji to następujące publikacje: Dietrych-Szóstak D., W.Olszek, 1998, Natural antioxydants from buckwheat seeds var. Hruszowska. Pol.J.Food Nutr.Sci. 7/48(2S): 148-150. Dietrych-Szóstak D., W. Olszek, 1998. The composition and of flavonoids in buckwheat groats and hull. Pol.J.Food Nutr.Sci. 7/48 (2S): 151-153. Zadernowski R., G. Pierzynowska-Korniak , D. Ciepielewska, Ł. Fornal, 1992. Chemical characteristic biological functions of phenolic acids of buckwheat and lentil seeds. Fagopyrum 12:27-35. 

2. OWOC CZARNEJ JAGODY

Jest bardzo ważne aby w naszej codziennej diecie nie zabrakło składników zawierających przeciwutleniacze niszczące wolne rodniki (to nie prawidłowo zbudowane atomy tlenu będące ubocznym produktem przemiany materii, niszczą one wszystko co spotkają na swojej drodze). 
Antyutleniacze pochodzące z jagód obniżają poziom (złego) cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom dobrego(CHDL) w działaniu tym wspomagane są przez znajdujące się w owocu pierwiastki mineralne zwłaszcza selen, cynk, miedź i mangan oraz witaminę C, A, B, PP. Zawarte w jagodzie fitoestrogeny czyli hormony roślinne, blokują działanie enzymów przyczyniających się do powstawania nowotworów hormonozależnych(np. niektórych nowotworów piersi, tarczycy czy wątroby).
Świeże owoce oraz wyciągi z liści zawierają substancje działające podobnie jak insulina, regulujące poziom cukru we krwi. Ekstrakty z jagód znajdujące się w preparatach okulistycznych stosuje się w zaburzeniach mikrokrążenia w gałce ocznej oraz schorzeniach siatkówki oka.
Owoce jagody czarnej zawierają tzw. garbniki, neutralizujące toksyny i blokujące ich wchłanianie przez błony śluzowe. Pomagają również w zwalczaniu pasożytów przewodu pokarmowego. Jedną z zalet stosowania czarnej jagody jest wyraźna poprawa przepływu krwi w naczyniach żylnych (szczególnie kapilarnych), oraz zwiększenie ich szczelności. Jednym słowem mają korzystny wpływ na układ krwionośny.

3. KORZEŃ MARCHWI 

Korzeń marchwi to skarbnica naturalnych wartości odżywczych .Zawiera duże ilości witamin i mikroelementów jej najcenniejszym składnikiem jest "beta - karoten" czyli prowitamina A. Jest ona niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu - odpiera ataki bakterii i wirusów, poprawia wzrok ale przede wszystkim jest silnym przeciwutleniaczem chroniąc nasz organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Marchew ze względu na obecność BETA-karotenu jest naturalną szczepionką przeciwko nowotworom i chorobami serca. Wszystkim dbającym o urodę i sylwetkę marchew dostarcza ważnych składników mineralnych takich jak: wapń, żelazo, fosfor, miedź, molibden, cynk, magnez, jod, potas, oraz witamin B1, B2, PP, K i C.
Bogactwo wartości odżywczych w marchwi wpływa korzystnie na prawidłową pracę narządu wzroku.

4. OWOC DZIKIEJ RÓŻY 

Już kilka owoców dzikiej róży zapewnia człowiekowi dzienną dawkę witaminy C co jest istotne gdyż organizm ludzki nie wytwarza samodzielnie witaminy C, a potrzebuje jej do wspomagania krzepliwości krwi, przyswajania żelaza oraz niezbędna jest przy wydzielaniu niektórych hormonów. Niedobór jej prowadzi do poważnej choroby, której doświadczali żeglarze- szkorbutu.
Dzika róża to również bogactwo witamin A1, B1, B2, E, K oraz flawonoidów, kwasów organicznych, kwasu jabłkowego, olejków eterycznych, pektyn, soli mineralnych, garbników, żelaza, oraz kwasu askorbinowego.

5. OWOC CZARNEJ PORZECZKI. 

To bogate źródło witamin C, P oraz witamin z grupy B complex. W owocu czarnej porzeczki występują również pektyny, cukry, sole mineralne, garbniki, flawonoidy, antocyjany, kwasy organiczne oraz olejki eteryczne. Wpływ powyższych składników na organizm:
- odżywczy
- przeciwzapalny
- moczopędny - odtruwający
Działanie moczopędne zwiększa wydalanie szkodliwych produktów przemiany materii oraz ma korzystny wpływ na niwelowanie obrzęków pochodzenia nerkowego i sercowego. Natomiast obecność garbników wykazuje właściwości przeciwzapalne oraz hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym. Owoc czarnej porzeczki to również bogactwo naturalnej rutyny, która współdziała w przyjmowaniu przez organizm witaminy C, jak również wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych.

6. KWIAT HIBISKUSA. 

Kwiat hibiskusa ma właściwości obniżające ciśnienie krwi a polisacharydy wzmacniają odporność organizmu. Działa kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia, uważa się także że wzmacnia wątrobę, oczyszcza organizm, przyspiesza przemianę materii. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje mu się antybakteryjne i moczopędne właściwości dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Ma przyjemny kwaskowaty smak, piękny czerwony kolor. Działa orzeźwiająco, jest wyjątkowo cennym źródłem witaminy C, wapnia, witamin i soli mineralnych.


Przepis przygotowania preparatu VIRUMIN OPTI 

DZIAŁANIE NIEPOŻĄDANE: 
Nie stwierdzono 

PRZECIWWSKAZANIA: 
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik. Wiek poniżej 2 roku życia. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 
Do filiżanki lub kubka włożyć 1 saszetkę VIRUMINU OPTI i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek). Parzyć od 5 do 10 minut. 

DOZOWANIE: 
Profilaktycznie - 1 raz dziennie po jednej saszetce 
W celu oczyszczenia organizmu - przez pierwsze dwa dni 5 razy dziennie po jednej saszetce, następnie 3 razy dziennie po jednej saszetce. 
Dla cukrzyków - 3 razy dziennie po jednej saszetce przez okres co najmniej 9 i pół miesiąca 
Dla osób odchudzających się - przez pierwsze pięć dni 5 razy dziennie po jednej saszetce, a następnie 3 razy dziennie po jednej saszetce (co najmniej dwa opakowania po 120 sztuk saszetek). 

PRZECHOWYWANIE: 
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej tj. 15 - 35 °C w oryginalnym opakowaniu, chronić przed światłem. 

Dostępne opakowania: 120 saszetek 
Produkt i nazwa zastrzeżona w UP RP 



Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl